Laboratorium voor grond-, gewas- en milieuonderzoek.
Welkom   Nieuws   Paardenwei   Contact   Grondonderzoek   Milieu onderzoek   Handleidingen   Bladstelen onderzoek   

Grondonderzoek

Informatie over grondonderzoek voor particulieren (groentetuin liefhebbers) vindt u Hier

Algemeen grondonderzoek
Een algemeen grondonderzoek bestaat uit pH, organische stof, fosfaat (Pw en P-Al), kalium, magnesium, afslibbaarheid en koolzure kalk. Extra bepalingen zijn de sporenelementen: koper, kobalt, borium en mangaan. Met de uitslagen ontvangt u een bemestingsadvies.

Advies op maat
Eijkpunt analyseert grondmonsters en geeft stikstofbemestings adviezen voor de akkerbouw en de vollegrondsgroenteteelt. Deze adviezen zijn specifiek voor het zuidwestelijk kleigebied.

Het voordeel voor uw bedrijf
Het advies wordt opgesteld aan de hand van de gegevens die u verstrekt. Zoals de dierlijke mestgif en het tijdstip van aanwenden, de voorvrucht, de grasgroenbemester en het onderploegen van stro. Ook met de rassen van aardappelen en spruitkool wordt rekening gehouden. Wij berekenen uit de analyse uitslag een advies op maat.  Het voordeel voor uw bedrijf is dat wij rekening houden met uw specifieke omstandigheden en met de hogere N gift , die in dit gebied nodig is voor een goede opbrengst. Het streven is binnen de gebruiksnormen te blijven.
Ook voor u is het mogelijk om mee te doen met dit onderzoek. Op diverse adressen in de regio staan een grondboor, een duimspatel en monsterzakken voor u klaar. Daar ligt ook een handleiding voor zelf grondmonsters nemen. U vindt deze ook op de website. Wilt u dan zo vriendelijk zijn te kijken bij Handleidingen.

Kostenbesparing
U bespaart de kosten voor grondmonsters nemen, wanneer u zelf de monsters steekt. Bovendien heeft zelf monsteren nog een voordeel. U bepaalt zelf het moment waarop u grondmonsters neemt. En door onze snelle onderzoeksmethode heeft u de analyse uitslag binnen 5 werkdagen in huis.


Telers van ver maken gebruik van PostNL.
Zij sturen hun monsters op.

Eijkpunt-Groen Agro Control Distributieweg 1 2645 EG Delfgauw Tel 015 257 25 11 mail
Design by Onesto automatisering